Lagard: Rusija je spasla Ukrajinu od finansijske propasti

Izvor: Blic, 04.Apr.2014, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lagard: Rusija je spasla Ukrajinu od finansijske propasti

Direktorka MMF-a Kristin Lagard izjavila je da smatra da bi ukrajinska ekonomija propala još pre nekoliko meseci da joj Rusija nije pružila pomoć.

"Ukrajinska ekonomija išla je ka katastrofi. Bez pomoći koju je Ukrajini pružila Rusija, ta zemlja ne bi imala izlaz", navela je Lagard u intervjuu televizijskom kanalu Pi-Bi-Es.

Krajem prošle godine Rusija je odlučila da uloži u ukrajinske evroobveznice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 15 milijardi dolara i već u decembru kupila prvu tranšu hartija od vrednosti u iznosu od tri milijarde dolara.

Tada je postignut dogovor popustu na gas za Ukrajinu za oko trećine od ugovorene cene, što se, međutim, u međuvremenu znatno promenilo

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.