LNR:Ukrajinska vojska u protekla 24 sata izgubila oko 85 vojnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2022, 12:11

LNR:Ukrajinska vojska u protekla 24 sata izgubila oko 85 vojnika

 Ukrajinska vojska je tokom proteklog dana izgubila oko 85 vojnika u borbama sa snagama samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR), tvrdi danas portparol Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko.

"Neprijatelj je u protekla 24 časa pretrpeo velike gubitke u ljudstvu i vojnoj opremi kao rezultat aktivnih ofanzivnih dejstava narodne milicije LNR. Eliminisali su do 85 ljudi, tri tenka, šest oklopnih transportera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dva artiljerijska topa, bespilotnu letelicu i 20 specijalnih motornih vozila", naveo je Filiponenko na Telegramu, prenela je agencija TASS.

Dodao je da su terenski inženjeri LNR-a tokom proteklog dana deminirali više od osam hektara površine, uklanjajući eksploziv koji je postavila ukrajinska vojska u oblastima naselja Gorodište i Krejdanoje u Starobelskom okrugu.

Sa druge strane, pres-služba ministarstva odbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštila je da je ukrajinska vojska tokom proteklog dana izgubila više od 40 vojnika u borbama sa jedinicama DNR.

"Gubici u ljudstvu neprijatelja iznosili su preko 40 ljudi. Osim toga, tokom proteklog dana uništena su dva tenka T-72M1 ukrajinskih snaga, kao i osam oklopnih i motornih vozila", navodi se u izveštaju objavljenom na Telegramu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.