Kuleba o članstvu Ukrajine u NATO: Naš stav je jasan

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 18:38

Kuleba o članstvu Ukrajine u NATO: "Naš stav je jasan"

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba razgovarao je danas telefonom sa šeficom diplomatije Nemačke Analenom Berbok o predstojećem samitu NATO.

"Stav Ukrajine je jasan: stvaranje saveta NATO-Ukrajina bez snažnog koraka ka članstvu je kao obezbeđivanje tenka bez mitraljeza. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO-u je potrebna Ukrajina kao saveznik, a ne samo privilegovani partner", napisao je Kuleba na Tviteru. On je zahvalio Berbok na dosadašnjoj podršci Nemačke.

Generalni sekretar alijanse Jens Stoltenberg danas je na konferenciji za novinare u Briselu najavio da će sastanak ministara odbrane NATO-a 15. juna počeće sastankom Saveta NATO-Ukrajina, tokom kojeg će se ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov i saveznici iz NATO-a razgovarati o situaciji na terenu i o višegodišnjem paketu podrške Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.