Kuleba: Ukrajini potrebne rakete Patriot za zaštitu civilne infrastrukture

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022, 16:20

Kuleba: Ukrajini potrebne rakete Patriot za zaštitu civilne infrastrukture

Nakon sastanka ministara spoljnih poslova zemalja članica NATO održanog u Bukureštu, šef ukrajinske diplomatije Dmitro Kuleba izjavio je danas da su Ukrajini potrebni američki protivvazdušni rakektni sistemi tipa Patriot da bi zaštitila svoju civilnu infrastrukturu od ruskih napada.

On je potvrdio da će Kijev sarađivati sa vladom Nemačke na rešavanju tog pitanja.

Kuleba je rekao da će Ukrajina na kraju svakako postati članica NATO, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne znači da se sada ništa ne može učiniti.

"Diskusije o prijemu Ukrajine u NATO bi već trebalo da počnu", rekao je Kuleba na konferenciji za novinare nakon sastanka ministara spoljnih poslova NATO.

U međuvremenu, bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev poručio je u utorak da se Rusija protivi isporuci sistema Patriot Ukrajinimi upozorio NATO da to ne čini.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.