Kudricki: Ukrajinskoj energetici naneta je kolosalna steta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2022, 14:23

Kudricki: Ukrajinskoj energetici naneta je kolosalna steta

Šef ukrajinske elektrodistribucije Volodimir Kudricki izjavio je danas da je u ruskim raketnim napadima naneta "kolosalna" šteta ukrajinskim energetskim postrojenjima.

Glavni izvršni direktor Ukrenerga Kudricki je rekao na brifingu za novinare da njegova kompanija želi da pomogne u obezbeđivanju uslova da Ukrajinci ostanu u zemlji tokom predstojeće zime.

Kudricki je ocenio da su neprikladni pozivi Ukrajincima da se evakuišu, preneo je Rojters.

Ukrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlasti su u ponedeljak saopštile da su počele evakuaciju stanovništva iz nedavno oslobodene Hersonske oblasti i susedne pokrajine Nikolajev zbog toga što strahuju da je oštećenje infrastrukture preveliko za normalno snabdevanje strujom tokom zime.

Stanovnicima te dve oblasti na jugu Ukrajine vlasti savetuju da se presele u centralne i zapadne delove Ukrajine.

Više od 40 odsto energetskih objekata u Ukrajini oštećeno je u ruskim raketnim udarima poslednjih sedmica, podseća britanska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.