Izvor: RuskaRec.ru, 31.Jan.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj prokomentarisao zaoštravanje situacije u Donbasu

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da je Kremlj izuzetno zabrinut zbog onoga što se događa na liniji razdvajanja u Donbasu.  DNR: Ukrajinska vojska u poslednja dva dana izgubila 78 vojnika Oni (ukrajinske vojne snage) prešli su liniju dodira uz podršku artiljerije. Donbaski dobrovoljci morali su da pruže otpor u rejonu Avdejevke, i vraćaju zauzetu teritoriju. Taj upad je presečen, naglasio je Peskov, preneo je Vzglяd. Peskov je rekao da Kremlj žali zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << pogibije ljudi sa obe strane u napadu na dobrovoljce u Donbasu. Kremlj naglašava da su ukrajinske vlasti svesno odabrale odbijanje realizacije Minskog sporazuma, bez obzira na to što je Kijev potpisao taj dokument.  LNR i DNR mole Putina, Trampa i Merkel da utiču na Porošenka Pavel Žebrivski, šef Donjecke oblasne vojno-civilne administracije koga je imenovao Kijev izjavio je ranije danas da je sukob između dobrovoljaca i ukrajinske vojske kod Avdejevke u Donbasu nastavljen.  List Vzglяd podseća da je u svojoj analizi situacije u Donbasu koja se poslednjih dana zaoštrila posebnu pažnju obratio na činjenicu da su se OS Ukrajine prvi put za poslednjih godinu dana suočile sa žestokim odgovorom dobrovoljačkih snaga. Ministarstvo odbrane DNR danas je saopštilo da realni gubici OSU u Donbasu u protekla dva dana iznose najmanje 78 poginulih i 76 ranjenih. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

DNR: Porošenkova izjava o pregovorima je „PR na krvi”

Izvor: RuskaRec.ru, 31.Jan.2017

Predlozi predsednika Ukrajine Petra Porošenka da se organizuju sastanak i video-konferencija o situaciji u Donbasu predstavljaju „PR na krvi” i neće biti prihvaćeni, izjavio je predstavnik DNR u Kontakt grupi Denis Pušilin. Kremlj prokomentarisao zaoštravanje situacije u Donbasu On je takođe...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.