Izvor: RuskaRec.ru, 31.Jan.2017, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DNR: Porošenkova izjava o pregovorima je „PR na krvi”

Predlozi predsednika Ukrajine Petra Porošenka da se organizuju sastanak i video-konferencija o situaciji u Donbasu predstavljaju „PR na krvi” i neće biti prihvaćeni, izjavio je predstavnik DNR u Kontakt grupi Denis Pušilin. Kremlj prokomentarisao zaoštravanje situacije u Donbasu On je takođe rekao da sukobi u rejonu Avdejevke nisu okončani, jer ukrajinske snage nastavljaju sa provokacijama, prenosi „Vzglяd”. Porošenko je ranije predložio da se u utorak organizuju pregovori >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << trilateralne Kontakt grupe u vezi sa zaoštravanjem situacije u rejonu Avdejevke. On je takođe naložio da se pitanje zaoštravanja situacije hitno iznese na razmatranje Saveta bezbednosti UN. LNR i DNR mole Putina, Trampa i Merkel da utiču na Porošenka Ukrajinska vojska je u utorak pojačala granatiranje Donjecka, usled čega su bez struje ostale trafo-stanice koje strujom snabdevaju 17 kotlarnica. Zbog granatiranja ostalo je bez vode, grejanja i struje i naselje Avdejevka, koje se nalazi pod kontrolom Kijeva. U Avdejevki je uvedeno vanredno stanje. Osim toga, ukrajinska vojska je u utorak tri puta pokušala proboj u pravcu Mariupolja i Donjecka. 
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

UN zabrinute intenziviranjem sukoba u Donbasu

Izvor: Vostok.rs, 01.Feb.2017, 11:09

UN su zabrinute intenziviranjem sukoba u Avdejevki na istoku Ukrajine i poziva na prestanak sukoba, izjavio je zamenik zvaničnog predstavnika generalnog sekretara UN Farhan Hak.. . Ranije su ustanici i ukrajinske snage bezbednosti objavili o zaoštravanju situacije u Donbasu. Sukobljene strane jedna...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.