Kremlj posle razgovora Putina i Erdogana: Rusija spremna da omogući tranzit žita iz Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2022, 18:49

Kremlj posle razgovora Putina i Erdogana: Rusija spremna da omogući tranzit žita iz Ukrajine

U telefonskom razgovoru sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je spremnost Rusije da omogući nesmetan tranzit robe, saopštila je danas pres služba Kremlja.

"U razgovoru o situaciji u Ukrajini akcenat je stavljen na bezbednost plovidbe u Crnom i Azovskom moru i eliminisanje pretnje od mina", navodi se u saopštenju, a preneo je TAS S.

Putin je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << spremnost ruske strane da promoviše nesmetano otpremanje robe u koordinaciji sa turskim partnerima, a to se, kako je naveo Kremlj, odnosi na žito iz ukrajinskih luka.

Putin je takođe ponovio da Rusija može da izveze značajne količine đubriva i hrane u slučaju da sankcije Moskvi budu ukinute, navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Putin i Erdogan razgovarali izvozu đubriva i hrane uz ukidanje sankcija

Izvor: Danas, 30.Maj.2022

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas tokom telefonskog razgovora sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom da je Moskva spremna da izvozi đubrivo i hranu uz ukidanje sankcija, saopštio je Kremlj.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.