Kraj za Ruse, sprema se preokret? Potvrđeno: Ukrajincima stiglo moćno oružje

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 15:20

Kraj za Ruse, sprema se preokret? Potvrđeno: Ukrajincima stiglo moćno oružje

Ukrajina je od SAD dobila kasetnu municiju, izjavio je danas ukrajinski general Oleksandr Tarnavski.

"Upravo smo je dobili, nismo je još upotrebili, ali ona može radikalno da promeni (situaciju na bojnom polju)", rekao je Tarnavski za Si-En-En.

On tvrdi da Rusija zna da će Ukrajina, sa ovom municijom, imati prednost u ratu.

"I neprijatelj razume da ćemo s ovom municijom imati prednost. Neprijatelj će ustupiti onaj deo terena gde je nju moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iskoristiti", tvrdi Tarnavski.

On je istakao da je upotreba ove municije zabranjena u gusto naseljenim područjima, čak i ako su pod kontrolom ruskih snaga.

"Rusi misle da ćemo je koristiti na svim područjima fronta. To je veoma pogrešno. Ali oni su zabrinuti", rekao je on.

Američki predsednik Džozef Bajden prošle nedelje je saopštio da je doneo "tešku odluku" da odobri transfer kasetne municije Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajincima stigle zabranjene kasetne bombe iz Amerike

Izvor: Danas, 13.Jul.2023

Ukrajinski general potvrdio je danas za CNN da je Ukrajina od SAD-a dobila kontroverzno kasetno oružje. "Upravo smo ga dobili. Još ga nismo upotrebili, ali ono može radikalno da promeni situaciju na bojnom polju", rekao je general Oleksandr Tarnavski, prenosi Index.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.