Kraj: Postignut dogovor

Izvor: B92, 16.Jan.2024, 21:27

Kraj: Postignut dogovor

Poljske kamiondžije koje od novembra blokiraju neke granične prelaze sa Ukrajinom su postigle dogovor sa vladom u Varšavi i sutra će obustaviti protest.

To su saopštili danas organizatori demonstracija.

"Ovo nije kraj, već suspenzija protesta, složili smo se na izvesnim uslovima i daćemo novoj vladi neko vreme za rad", rekao je predstavnik poljskog Komiteta za zaštitu prevoznika i poslodavaca u transportu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tomaš Borkovski, prenosi Rojters.

Poljski vozači su tražili da Evropska unija ponovo uvede pravila po kojima je ukrajinskim kompanijama potrebna dozvola za rad u EU.

Poljoprivrednici iz Poljske su ranije ovog meseca okončali protest na poljsko-ukrajinskom graničnom prelazu Medika nakon što je vlada u Varšavi pristala na njihove zahteve, podseća britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.