Kosačov: Agresija i provokacija ukrajinskih vlasti

Izvor: Vostok.rs, 01.Feb.2017, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosačov: Agresija i provokacija ukrajinskih vlasti

Savet Federacije će se obratiti Vrhovnoj Radi Ukrajine da bi se zaustavila agresiju na Donbas, gde je u protekla tri dana došlo do pogoršanja situacije uzrokovane agresijom  i provokacijama  od strane ukrajinske vlasti.

«Predlažem da se  uputi žalba komori Vrhovne Rade, sa apelom da se zaustavi agresija na Donbas i  ispoštuje sporazum iz Minska», — rekao je na plenarnoj sednici gornjeg doma ruskog parlamenta predsednik Komiteta za međunarodne poslove Konstantin Kosačov.

Prema njegovim rečima, tokom protekla tri dana u Donbasu je došlo do pogoršanja situacije uzrokovane agresijom  i provokacijama  od strane ukrajinske vlasti.

«Ukrajinska  vojska  otvara vatru iz teškog naoružanja, što dovodi do ubijanja civila,» — rekao je senator,  izrazivši mišljenje da «ova provokacija liči na  dobro organizovan i izrežiran spektakl.»

Prema Kosačovu, ukrajinske vlasti čine sve što je moguće da poremete sporazum Minsk. On je naglasio da podaci objektivne kontrole pokazuju da su kijevske snage započele agresiju, time što su urkos Minskom sporazumu pokušale da na neutralnoj teritoriji pomere liniju kontakta.

Šef odbora smatra da ruski deputati treba da kontaktiraju svoje kolege iz Vrhovne  rade  da bi oni uticali na situaciju u Donbasu.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
srb.news-front.info

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.