Kongres SAD predložio ukidanje sankcija Rusiji u zamenu za Krim

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2016, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongres SAD predložio ukidanje sankcija Rusiji u zamenu za Krim

Članovi Predstavničkog doma SAD demokrata Eliot Engel i republikanac Adam Kizinger predložili su da se razmotri Akt o stabilnosti i demokratiji Ukrajine u kojem se daje punomoć američkom predsedniku da ukine sankcije protiv Rusije u slučaju da Kijev uspostavi suverenitet nad Krimom.

Prema dokumentu, ukidanje sankcija bilo bi moguće i u slučaju da status poluostrva prizna demokratski izabrana ukrajinska vlast.

Istovremeno, predlaže se da se ne prihvate bilo kakve forme priznavanja Krima kao dela Rusije, kao i da se zabrani izdavanje bilo kakvih geografskih mapa ili dokumenata u kojima se navodi da je Krim deo Rusije.

„Ponovo smo svedoci da ruski predsednik Vladimir Putin krši svetski poredak kada je reč o Ukrajini. SAD mora da pokaže da neće trpeti rusku agresiju“, rekao je Kizinger.

Odnosi Rusije i Zapada pogoršani su zbog situacije u Ukrajini. Amerika optužuje Rusiju da je anektirala Krim, kao i da je izvršila vojnu agresiju na istoku Ukrajine, dok Moskva tvrdi da je Krim u sastav Rusije ušao nakon zakonskog referenduma, kao i da nije odgovorna za situaciju u Donbasu i da ne snabdeva ustanike naoružanjem.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Ukinuti sankcije Rusiji ako vrate Krim

Izvor: Vesti-online.com, 30.Apr.2016

Članovi Predstavničkog doma SAD demokrata Eliot Engel i republikanac Adam Kizinger predložili su da se razmotri Akt o stabilnosti i demokratiji Ukrajine u kojem se daje punomoć američkom predsedniku da ukine sankcije protiv Rusije u slučaju da Kijev uspostavi suverenitet nad Krimom...Prema dokumentu,...

Nastavak na Vesti-online.com...

"Predlog: Ukidanje sankcija Rusiji u zamenu za Krim"

Izvor: B92, 30.Apr.2016

Vašington -- Članovi Predstavničkog doma SAD demokrata Eliot Engel i republikanac Adam Kizinger predložili su da se razmotri Akt o stabilnosti i demokratiji Ukrajine...Njime se daje punomoć američkom predsedniku da ukine sankcije protiv Rusije u slučaju da Kijev uspostavi suverenitet nad Krimom...Prema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.