Kličko se kandiduje za predsednika Ukrajine

Izvor: NaDlanu.com, 14.Avg.2013, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kličko se kandiduje za predsednika Ukrajine

Svetski bokserski šampion i opozicioni političar Vitalij Kličko planira da se kandiduje za predsednika Ukrajine na izborima 2015. godine, objavio je Svetski bokserski savet (WBC).

Ovu odluku Kličko još nije potvrdio, a za sajt WBC predsednik te bokserske organizacije Hose Sulejman rekao je da "Vitalij želi i dalje da bude angažovan u politici i da se kandiduje za predsednika svoje zemlje 2015".Portparolka 42. godišnjeg bokserskog šampiona, Oksana Zinovjeva, odbila je >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << da komentariše navode WBC tvrdeći da je fokusirana na povredu Kličkove desne ruke, zbog čega je bio primoran da odustane od odbrane titule protiv Kanađanina Bermana Stiverna.Veoma popularan u svojoj zemlji, Kličko je političku karijeru započeo 2005. kandidujući se, bezuspešno, za gradonačelnika Kijeva. Prošle godine je izabran za poslanika ukrajinskog parlamenta u okviru opozicione prozapadne liberalne partije Udar, koja je osvojila 40 mesta među 450 poslanika.Bokserski šampion redovno kritikuje politiku ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, posebno nakon zatvaranja bivše premijerke Julije Timošenko.Kličko je u profesionalnoj karijeri od 47 mečeva ostvario 45 pobeda, od kojih 41 nokautom, a poslednji put boksovao je u septembru 2012, kada je tehničkim nokautom savladao Nemca Manuela Kana u Moskvi.Tanjug
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.