Kijevske snage pokušale prodor na aerodrom u Donjecku

Izvor: Vostok.rs, 27.Feb.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijevske snage pokušale prodor na aerodrom u Donjecku

27.02.2015. -

Kijevske snage su noćas ponovo pokušale da povrate donjecki aerodrom.

Pod zaštitom artiljerijske vatre iz Avdejevke, pokušali su da se probiju sa 50 vojnika i dva oklopna transportera. Veruje se da su računali na faktor iznenađenja jer je na snazi primirje. Međutim, napad je odbijen.

I ovo  je bio jedan od razloga što je Donjecka Republika Kijevu dala ultimatum: ili Kijev počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << odlučno i radikalno povlačenje teškog naoružanja (u skladu sa Minskom-2) ili DNR vraća svoje na stare položaje.

Istovremeno je pregovarač DNR, Denis Pušiljin, izjavio da Donjecka Republika veliki lučki grad na Azovskom moru, koji sada kontrolišu kijevske snage, smatra svojim i da ima nameru da ga vrati političkim pregovorima.

Podvukao je: „Učinićemo sve što možemo da to rešimo mirno i pregovorima, a kako će stvarno biti – pokazaće vreme”.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.