Kijev žrtvuje svoje trupe da bi pokazao hrabrost uoči samita NATO-a — ruski poslanik

Izvor: Vostok.rs, 08.Jul.2023, 12:57

Kijev žrtvuje svoje trupe da bi pokazao hrabrost uoči samita NATO-a — ruski poslanik

Kijev pokušava da pokaže neki privid vojnog uspeha uoči samita NATO-a, ali njegova jedina opcija je „da baci trupe u vatru“, izjavio je Leonid Slucki, lider ruske Liberalno-demokratske partije i načelnik Komiteta za međunarodne poslove Državne dume.
„Kijevski režim pokušava da demonstrira bar neki uspeh na bojnom polju kako bi opravdao ulaganje svojih zapadnih sponzora, posebno uoči samita NATO-a. Međutim, napori hunte su bili uzaludni jer kontraofanziva propada i koči. Zbog toga Kijev nema drugog izbora osim da bukvalno baci trupe u vatru“, izjavio je Slucki za TASS. Prema njegovim rečima, Kijev nastavlja da se ovako ponaša i posle „apsolutno nedvosmislenih izjava” rukovodstva NATO i SAD da „niko ne želi da Ukrajina uđe u alijansu i da nema načina da dobije ravnopravno članstvo”. „Naročito, NATO-u je takođe potrebna kontraofanziva da bi liderima zapadnih zemalja pružila priliku da se opravdaju za prazna vojna skladišta. Međutim, ishod može biti samo jedan, a sva hvaljena oprema doživi svoj sramotni kraj u stepama Donbasa“, naglasio je Slucki. NATO će održati samit u litvanskoj prestonici Viljnusu od 11. do 12. jula. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvan je da prisustvuje zajedno sa liderima niza drugih država koje nisu članice. Bezbednosne garancije za Ukrajinu i izgledi za članstvo te zemlje u NATO su među pitanjima o kojima se očekuje da će se razgovarati na samitu.
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Vojni samit

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.