Kijev zatražio pomoć od Vašingtona u nabavci opreme za radioelektronsku borbu radi „suprotstavljanja Moskvi“

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2021, 15:38

Kijev zatražio pomoć od Vašingtona u nabavci opreme za radioelektronsku borbu radi „suprotstavljanja Moskvi“

Kijev je zatražio pomoć od Vašingtona u nabavci opreme za radioelektronsku borbu radi suprotstavljanja Moskvi, rekao je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba u intervjuu za Rojters. On je objasnio da je odgovarajući zahtev izneo na sastanku sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom prošle nedelje. Prema njegovim rečima, zemlji su potrebna sredstva za elektronsko ratovanje kako bi se „oduprla sposobnosti Rusije da blokira ukrajinske komunikacije“, prenose RIA Novosti. Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog „agresivnih akcija“ koje se pripisuju Moskvi. Posebno je Vašington saopštio o eskalaciji „agresije“ i kretanja ruskih trupa na Krimu i na granici sa Ukrajinom. Kremlj je, komentarišući ove izjave, naglasio da Rusija premešta snage unutar svoje teritorije po sopstvenom nahođenju. Prema rečima sekretara za štampu predsednika Dmitrija Peskova, to nikome ne preti, a takođe nikog ne bi trebalo da brine. Pored toga, Moskva je više puta ukazala da nije umešana u sukob u DOnbasu, te je izrazila interes da vidi kako Kijev prevazilazi unutrašnju krizu.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RT: Čin rata? Ukrajina traži od EU da razmotri isključenje Rusije iz sistema SWIFT

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2021

Ukrajina je zatražila da Evropske unije da razmotri mogućnost isključenja Rusije iz SWIFT-a, međunarodnog sistema transfera između banaka, predlažući da se ta mera doda novom paketu sankcija. Moskva je ranije upozorila da će taj potez smatrati „objavom rata“. Bivši premijer Dmitrij Medvedev,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.