Kijev spremio za napad 435 tenkova, 32 raketna bacača, 830 topova i teških minobacača

Izvor: 011vodič.com, 17.Avg.2015, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev spremio za napad 435 tenkova, 32 raketna bacača, 830 topova i teških minobacača

U DONJECKU  je noćas saopšteno da je ukrajinska armija za napad na Donbas spremila 435 tenkova, 132 raketna bacača, 830 topova i teških minobacača.
Prema podacima koje je, naravno, nemoguće proveriti, ukrajinski Generalštab je isplanirao udar iz tri pravca – severnije od Donjecka (sa namerom da se preseče svaka veza između Donjecka i Gorlovke), južnije od Donjecka (po liniji Granitnoje-Novotroick) i na Novoazovsk >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << (iz pravca Mariupolja).
Ne isključuje se ni mogućnost udari budu usmereni i na Pervomajsk, Stanicu Lugansku i Debaljcevo.
Video of Bespilotnik snяl stяnutыe k Donecku ukrainskie tanki
Kada će tačno pravi napadi uslediti – nije sasvim jasno. Uprkos tome, što ukrajinska armija i noćas žestoko gađa i Gorlovku, i Donjeck i pozicije armije DNR oko Novoazovska, Teljmanova i Dokučajevska.
Armije DNR i LNR su u pripravnosti kao da „pravi napadi“ samo što nisu počeli.
Vojni analitičar Boris Rožin procenio je noćas da bi Ukrajinci – pri najpovoljnijem razvoju ratne situacije po njih – mogli da napreduju 15-20 kilometara u dubinu teritorije Donjecke Republike.
Po njegovom mišljenju, ukrajinska armija mogla bi da pokuša sa mini-udarima na Teljmanovo, Dokučajevsk, Slvjanoserbsk i Pantelejmonovku.
#fakti
The post Kijev spremio za napad 435 tenkova, 32 raketna bacača, 830 topova i teških minobacača appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.