Kijev obustavio snabdevanje vodom Luganskoj Narodnoj Republici

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2017, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev obustavio snabdevanje vodom Luganskoj Narodnoj Republici

U Ukrajini kažu da je nemoguće da nastave da snabdevaju vodom teritoriju Narodne Republike Lugansk. Njihovo "Ministarstvo za poslove o privremeno okupiranim teritorijama" je saopštilo da je uzrok dug Popasnjanskog vodovoda za struju od 145 miliona grivni.

Time se uskraćuje voda za oko 400 000 ljudi koji žive u LNR.

«Već duže vreme vodovod snabdeva potrošače pojedinih oblasti luganskog regiona bez ikakve naknade. Tokom ovog perioda kompanija je akumulirala dugove, uključujući i dug za energiju», kažu u presslužbi vodovoda.

Kijev je 4. maja za 85% smanjio snabdevanje LNR vodom sa zapadne stanice, a danas je snabdevanje u potpunosti stalo. Prema presslužbi preduzeća «Luganskvoda», Kijev nije prethodno uputio nikakvo upozorenje da će do ovoga doći.

Kata,
Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

srb.news-front.info

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.