Kijev neće krenuti u vojni povratak Krima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev neće krenuti u vojni povratak Krima

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov izjavio je da Kijev neće krenuti u "vojni povratak" Krima zbog straha od velikog broja žrtava, posebno među civilnim stanovništvom.

"Da danas imamo mogućnost da uzmemo te teritorije (Krim) možda bismo to i uradili. Mi shvatamo da bi to mogle biti ogromne žrtve, pre svega među civilnim stanovništvom. Ne možemo ići tim putem, ostaje diplomatski put koji razrađujemo", rekao je on u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za radio "Novo vreme", prenosi Sputnik.

On je dodao da u savremenom svetu, kada postoji takvo naoružanje, broj žrtava eksponencijalno raste.

Prema njegovim rečima, "bez obzira koliko je svojevremeno bilo okupacija baltičkih zemalja i drugih, oni se vraćaju u trenutak kada bi se trebalo da se vrate" i dodao da će se Krim "definitivno vratiti u Ukrajinu".

Danilov je ranije rekao da se Kijev "vrlo vrlo snažno" priprema za ofanzivu Rusije velikih razmera i da će ukrajinske vlasti znati šta u tom slučaju treba da urade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danilov: Kijev neće krenuti u vojni povratak Krima

Izvor: RTS, 26.Feb.2020

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov izjavio je da Kijev neće krenuti u "vojni povratak" Krima zbog straha od velikog broja žrtava, posebno među civilnim stanovništvom. . Aleksej...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.