Danilov: Kijev neće krenuti u vojni povratak Krima

Izvor: RTS, 26.Feb.2020, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danilov: Kijev neće krenuti u vojni povratak Krima

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov izjavio je da Kijev neće krenuti u "vojni povratak" Krima zbog straha od velikog broja žrtava, posebno među civilnim stanovništvom.
Aleksej Danilov je u intervjuu za radio Novo vreme izjavio da bi "možda i uzeli teritorije Krima kad bi imali mogućnost".

"Mi shvatamo da bi to mogle biti ogromne žrtve, pre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svega među civilnim stanovništvom. Ne možemo ići tim putem, ostaje diplomatski put koji razrađujemo", rekao je Danilov, prenosi Sputnjik.
Dodao je da u savremenom svetu, kada postoji takvo naoružanje, broj žrtava eksponencijalno raste.
Prema njegovim rečima, "bez obzira koliko je svojevremeno bilo okupacija baltičkih zemalja i drugih, oni se vraćaju u trenutak kada bi se trebalo da se vrate" i dodao da će se Krim "definitivno vratiti u Ukrajinu".
Danilov je ranije rekao da se Kijev "vrlo snažno" priprema za ofanzivu Rusije velikih razmera i da će ukrajinske vlasti znati šta u tom slučaju treba da urade.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Danilov: Kijev neće krenuti u vojni povratak Krima

Izvor: OkRadio.rs, 26.Feb.2020

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov izjavio je da Kijev neće krenuti u "vojni povratak" Krima zbog straha od velikog broja žrtava, posebno među civilnim stanovništvom. Aleksej Danilov je u intervjuu za radio Novo vreme izjavio da bi "možda i uzeli teritorije...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.