Kijev ne smatra Donbas svojom teritorijom

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Feb.2015, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev ne smatra Donbas svojom teritorijom

BRISEL - Ukrajinska obustava gasa regionu Donbasa nezavisni posmatrači mogu protumačiti kao siguran znak da Kijev tu oblast više ne smatra svojom teritorijom, rekao je danas predstavnik Rusije u EU Vladimir Čižov.

Prema njegovim riječima, zbog problema isporuke gasa neophodno je da se Kijev izjasni - kako vidi taj region i da li ljude, koji tamo žive, smatra svojim državljanima.

"Ako su odgovori poznati, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << logično je da su `Naftogas` i ukrajinske vlasti obaveze da isporučuju gas tamo. Ako suspenduju isporuke, svakom je jasno da Kijev taj region više ne smatra svojom teritorijom", naglasio je Čižov.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.