Kijev ne isključuje učešće Lukašenka u mirovnim pregovorima

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 15:46

Kijev ne isključuje učešće Lukašenka u mirovnim pregovorima

Aleksej Danilov rekao je da ne isključuje mogućnost da predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko učestvuje u pregovorima o rešavanju sukoba u Ukrajini.

"Već postoji grupa budućih pregovarača s Ukrajinom, ali je ona za sada u senci. Ipak, nije isključeno učešće Lukašenka u tom procesu", napisao je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Danilov na svojoj stranici na Fejsbuku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (društvena mreža koja je u Rusiji zabranjena kao ekstremistička).

Moskva redovno ukazuje na to da je spremna za dijalog, ali je Kijev uveo zabranu pregovaranja na zakonodavnom nivou. Zapad, pritom, ignoriše nespremnost Kijeva za pregovore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kijev ne isključuje mogućnost da Lukašenko učestvuje u pregovorima Rusije i Ukrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2023

Sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost Oleksij Danilov saopštio je danas da nije isključena mogućnost da beloruski predsednik Aleksander Lukašenko učestvuje u mirovnim pregovorima Kijeva i Moskve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.