Kijev naziva akcije ukrajinske vojske u Avdejevki i Bahmutu delom kontraofanzive

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 21:51

Kijev naziva akcije ukrajinske vojske u Avdejevki i Bahmutu delom kontraofanzive

Ukrajinska vojska sprovodi aktivnu ofanzivnu operaciju u Avdejevki i Bahmutu, kao i u oblastima Mariinka i Liman, a sve to zajedno može se smatrati delom kontraofanzive, izjavila je danas zamenica ukrajinskog ministra odbrane Ana Malar.

Ona je navela da protivofanzivu ne treba svesti na neke aktivne ofanzivne akcije, preneo je TAŠ.

"Ali sve zajedno, ako govorimo o našem strateškom cilju, one se mogu opisati kao kontraofanzivne mere, rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukrajinska zvaničnica.

Dodala je da ukrajinske oružane snage ne pripremaju jednu po jednu stvar u bilo kojoj određenoj oblasti.

"Naše snage svakodnevno pripremaju čitav niz odbrambenih i kontraofanzivnih mera, pa se aktivne jurišne akcije u Bahmutu, Marjinci, kao i u oblastima Avdejevke i Limana, takođe mogu smatrati delom kontranapada", napisala je ona na svom Telegram kanalu.

Ipak, Malar je priznala uspehe ruskih snaga "u nekim oblastima".

Jan Gagin, savetnik vršioca dužnosti šefa samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denisa Pušilina, rekao je u utorak da su ruske snage preuzele kontrolu nad skoro 90 grada Bahmuta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Danska i Holandija doniraju 14 tenkova Kijevu, Stoltenberg u prvoj poseti Ukrajini od napada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2023, 06:15

Rat u Ukrajini – 419. dan.Danska i Holandija će zajedno donirati Ukrajini 14 tenkova Leopard 2, saopštile su te dve zemlje. Tenkovi Leopard 2A4, koji će biti kupljeni od treće strane i obnovljeni, trebalo bi da budu isporučeni u prvom kvartalu 2024, navele su dve zemlje u zajedničkom saopštenju,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.