Kijev: Ukrajinska mornarica se priprema za sveobuhvatne vojne operacije protiv Rusije

Izvor: Vostok.rs, 06.Jul.2020, 13:06

Kijev: Ukrajinska mornarica se priprema za sveobuhvatne vojne operacije protiv Rusije

Ukrajinska mornarica priprema se za sveobuhvatne vojne operacije protiv Rusije, rekao je komandant ukrajinske mornarice kontraadmiral Aleksej Neižpapa u intervjuu za list "Dumskaja", prenose RIA Novosti. Prema njegovim rečima, Ukrajina namerava da "vrati" Krim i priprema se za rat. "Biće mnogo gubitaka, i naših vojnika i civilnog stanovništva", rekao je on. Prema njegovim rečima, u Kijevu očekuju napad ruske vojske u regionu Hersona sa ciljem da voda iz Dnjepra dođe do Krima. "Naše jedinice se pripremaju za takve akcije. Ne mogu obelodaniti sve planove, ali evo jedne male činjenice. Domet raketnog sistema "Neptun" omogućava vam da ga koristite iz kopnene Ukrajine na prilazima Sevastopolju. Videćemo.", rekao je on. "Signal za početak konfrontacije biće pokušaj Rusije da obnovi Severno-krimski kanal na poluostrvu", dodao je ukrajinski kontraadmiral. Ranije je Ukrajina obezbeđivala Krim do 85 posto potreba za slatkom vodom preko Severno-krimskog kanala koji dolazi iz Dnjepra. Međutim, nakon 2014. godine, snabdevanje vodom je potpuno jednostrano obustavljeno. Ukrajinski političari redovno saopštavaju o ruskim "planovima" za zauzimanje kanala, ali u stvarnosti, na Krimu već postoje izvori slatke vode. Poslednjih godina ukrajinska mornarica ima ozbiljnih problema. Stari brodovi postepeno propadaju, a za nove nema sredstava. U isto vreme, Kijev aktivno kupuje inostrane brodove koji su stavljeni van upotrebe. Tako je u septembru prošle godine obalska straža SAD predala Kijevu dva patrolna broda, "Drumond (VPB-1323) i "Kušing" (VPB-1321), izgrađene 1988. godine. SAD su takođe objavile odluku da će ukrajinskoj mornarici dati još dva patrolna broda ovog tipa koji su stavljeni van upotrebe u SAD-u.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LUDAČKE PRETNJE UKRAJINSKOG ADMIRALA: "Spremni smo da vratimo Krim, biće MNOGO GUBITAKA"

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020

Ratna mornarica Ukrajine priprema se za vojne operacije sa Rusijom i namerava da vrati Krim, izjavio je komandant mornarice, kontraadmiral Aleksej Neižpapa...- Biće mnogo gubitaka – i kada je reč o našim vojnicima i civilima - rekao je Neižpapa...On je istakao da Kijev očekuje napad ruske vojske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.