Pripremamo se za rat sa Rusijom, nameravamo da vratimo Krim

Izvor: B92, 06.Jul.2020, 12:51

"Pripremamo se za rat sa Rusijom, nameravamo da vratimo Krim"

"Ratna mornarica Ukrajine priprema se za vojne operacije sa Rusijom i namerava da vrati Krim", izjavio je komandant mornarice, kontraadmiral Aleksej Neižpapa

"Biće mnogo gubitaka – i kada je reč o našim vojnicima i civilima“, rekao je Neižpapa.

On je istakao da Kijev očekuje napad ruske vojske na Hersonsku oblast s ciljem da puste vodu iz Dnjepra na Krim.

"Naše jedinice se pripremaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za takve akcije. Ne mogu otkriti sve planove“, rekao je Neižpapa i otkrio detalje da domet raketnog sistema "Neptun“ omogućava da se sa teritorije Ukrajine gađaju prilazi Sevastopolja, prenosi Sputnjik.

Ukrajinski kontraadmiral je dodao da će signal sukoba biti pokušaj Rusije da obnovi Severni krimski kanal na poluostrvu.

Ranije je Ukrajina obezbeđivala do 85 odsto potreba Krima za svežom vodom preko Severnog krimskog kanala iz Dnjepra. Međutim, nakon ujedinjenja Krima i Rusije, Ukrajina je u potpunosti prekinula isporuku vode iz Dnjepra.

Ukrajinski političari odbijaju da uspostave isporuke vode na rusko poluostrvo, ali redovno objavljuju da Rusija ima "nameru da zauzme Severni krimski kanal“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KOMANDANT UKRAJINSKE MORNARICE PORUČIO: Spremamo se za vojne operacije sa Rusijom, vratićemo Krim!

Izvor: Kurir, 06.Jul.2020

Ratna mornarica Ukrajine priprema se za vojne operacije sa Rusijom i namerava da vrati Krim, izjavio je komandant mornarice, kontraadmiral Aleksej Neižpapa za list "Dumska".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.