Kijev: Treba preći na deokupaciju Krima

Izvor: Vostok.rs, 19.Jun.2018, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Treba preći na deokupaciju Krima

Kijev je nakon produženja sankcija EU Rusiji treba da pređe na „deokupaciju“ Krima, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Pavel Klimkin.
Dяkuєmo našim druzяm v ЄS za prodovžennя «krimsьkih» sankcій щe na rіk. Važlivo vnesti do spisku vіdpovіdalьnih za masovі porušennя prav lюdini na okupovanomu pіvostrovі ta za budіvnictvo Kerčensьkogo mostu.Maєmo perehoditi vіd polіtiki «neviznannя» do deokupacії #CrimeaIsUkraine
— Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) June 18, 2018

„Hvala našim prijateljima u EU za produženje ’krimskih‘ sankcija na još godinu dana. Važno je u spisak uneti odgovorne za masovna kršenja ljudskih prava na okupiranom poluostrvu i za izgradnju mosta preko Kerčkog moreuza. Treba preći sa politike ’nepriznavanja‘ na deokupaciju“, napisao je Klimkin na Tviteru.

Ranije je saopšteno da su restriktivne mere Evropske unije za Krim produžene na još godinu dana.    

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.