Kijev: Snage Ukrajine povukle se iz Lisičanska; Slavjansk snažno granatiran

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2022, 13:49

Kijev: Snage Ukrajine povukle se iz Lisičanska; Slavjansk snažno granatiran

Ukrajinske snage bile su primorane da se povuku iz istočnog grada Lisičanska, poslednjeg uporišta Kijeva u Luganskoj oblasti, saopštila je ukrajinska vojna komanda.

"Nastavak odbrane grada doveo bi do fatalnih posledica. Kako bi se sačuvali životi branilaca Ukrajine, doneta je odluka o povlačenju", navedeno je u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama, prenosi Rojters.

Rusi su ranije danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objavili da su preuzeli kontrolu nad Lisičanskom, ali je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao na konferenciji za novinare sa australijskim premijerom Entonijem Albanizom da se i dalje vodi bitka za Lisičansk.

Prethodno je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio predsednika Rusije Vladimira Putina o, kako je navedeno, oslobađanju samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) i uspostavljanju pune kontrole nad Lisičanskom.

Granatiranje Slavjanska, šestoro poginulih,15 ranjenih

U snažnom granatiranju grada Slavjanska, na istoku Ukrajine, iz višecevnih raketnih bacača, šestoro ljudi je poginulo, a 15 ranjeno, izjavili su danas regionalni zvaničnici.

Portparolka regionalnih vlasti Donjecka Tetjana Ihnačenko izjavila je za ukrajinske medije da je u napadu ranjeno 15 ljudi, navodi Rojters.

"Ima 15 požara, naveo je gradonačelnik Vadim Ljah na Telegramu i dodao da je to najsnažnije granatiranje Slavjanska u poslednje vreme, prenosi Rojters.

Zelenski: I dalje se vodi bitka za Lisičansk

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski negirao je danas da su ruske snage u potpunosti zauzele Lisičansk, poslednje uporište ukrajinskih snaga u Luganskoj oblasti.

Zelenski je na konferenciji za novinare sa australijskim premijerom Entonijem Albanizom rekao da se i dalje vodi bitka za Lisičansk, grad u Luganskoj oblasti nad kojim Rusija tvrdi da je preuzela kontrolu, prenosi AP.

I portparol ukrajinskog ministarstva odbrane Jurij Sak ranije danas je za Bi-Bi-Si rekao da Lisičansk nije pod potpunom kontrolom ruskih snaga.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio je prethodno danas predsednika Rusije Vladimira Putina o, kako je navedeno, oslobađanju samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR), prenose ruske agencije.

Ministar je obavestio predsednika o uspostavljanju pune kontrole nad gradom Lisičanskom.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kijev: Bitka za Donbas još nije završena

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2022

KIJEV - Grad Lisičansk nije pod "potpunom kontrolom" ruskih snaga, uprkos suprotnim tvrdnjama Moskve, izjavio je danas portparol ukrajinskog ministarstva odbrane Jurij Sak za BBC.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.