Izvor: RTS, 04.Jun.2022, 06:10

Kijev: Raketni udar na region Odese, nastavljene borbe u Severodonjecku

Sto prvi dan rata u Ukrajini. Borbe se nastavljaju u Severodonjecku u Luganskoj oblasti, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine. Dve osobe su ranjene kada je projektil u regionu Odese pogodio skladište poljoprivrednih proizvoda, tvrdi Kijev. Vladimir Putin kaže da je energetska politika Zapada kratkovida i da Rusija ne sprečava izvoz žitarica iz ukrajinskih luka. Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Guteres ponovio je poziv za prekid sukoba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Ukrajini i nastavak pregovora.
Ukrajinska vojska saopštila je da se ruske jedinice grupišu na prilazima Slavjansku i da su imale "delimičan uspeh" u borbama koje su u toku u ovom istočnom gradu. Si-En-En navodi da je susedni Kramatorsk, najveće urbano mesto u regionu Donjeck i dalje pod ukrajinskom kontrolom.

Ukrajinske snage su povratile 20 odsto teritorije koju su izgubile u Severodonjecku, kaže gubernator Luganska Sergej Gajdaj.
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je Moskva spremna da garantuje izvoz žitarica preko Azovskog mora, ali i da Ukrajina to može da čini i preko Odese, koju kontroliše.
Izjavio je i da je "kratkovida politika evropskih zemalja dovela do krize u energetskom sektoru".
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kriza u Ukrajini iz dana u dan: Nastavljene borbe u Severodonjecku; ruske snage pred Slavjanskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jun.2022

Sto prvi dan rata u Ukrajini. Ukrajinska vojska saopštila je da se ruske jedinice grupišu na prilazima Slavjansku, dok guverner Luganska poručuje da su povratili 20 odsto teritorije u Severodonjecku. Vladimir Putin kaže da je energetska politika Zapada kratkovida i da Rusija ne sprečava izvoz žitarica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ukrajina: Zaustavljeno napredovanje Rusa u Severodonjecku

Izvor: VOA, 04.Jun.2022

KIJEV - Ukrajina je saopštila je da je povratila deo Severodonjecka, trenutnog žarišta ruske ofanzive za zauzimanje istočnog regiona Donbasa, i da bi mogla da ga zadrži do dve nedelje. Serhij Gajdaj, guverner provincije Lugansk, rekao je da su ukrajinske trupe ponovo zauzele 20 odsto teritorije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.