Izvor: RTS, 06.Okt.2022, 06:12

Kijev: Raketni napadi na Zaporožje, odjekuju eksplozije; Borelj: Samit u Pragu pokušaj stvaranja novog poretka

Dvesta dvadeset peti dan rata u Ukrajini. Raketni napadi na grad Zaporožje, saopštava Kijev. EU usvojila novi, osmi paket sankcija protiv Rusije zbog, kako je navedeno, ilegalne aneksije regiona u Ukrajini. Kremlj saopštava da Zapad ne planira da uključi Rusiju u istragu o Severnom toku. Pentagon šalje novu pomoć Kijevu.
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je federalne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ustavne zakone o prijemu četiri ukrajinske teritorije u sastav Rusije.

Putin je potpisao i ukaz kojim je dao instrukcije da se nuklearna elektrana Zaporožje stavi pod vlasništvo Rusije. 
S druge strane, ambasadori EU odobrili su usmeno 8. paket sankcija Ruskoj Federaciji koji uključuje zabranu pružanja pravnih, IT i inženjerskih usluga. 
Dodatni oprez u NATO-u nakon novih Putinovih poteza. "Nismo videli nikakve promene u nuklearnom ponašanju Rusije, ali NATO i saveznici ostaju na oprezu", rekao je zvaničnik NATO-a. 
Duž reke Dnjepar, borbe se nastavljaju. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da ukrajinske trupe zalaze sve dublje na teritoriju Hersonske oblasti.
Ruska strana poručuje da pregrupiše snage, da je zaustavila napredovanje ukrajinskih snaga i da se one povlače iz Artjomovska.
Češki predsednik Miloš Zeman ocenio je da je rizik od nuklearnog sukoba visok zbog, kako kaže, ruskih pretnji da će upotrebiti taktičko nuklearno oružje.
Sjedinjene Američke Države spremaju vojnu pomoć Ukrajini od 625 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UŽIVO Zelenski upozorio: "Približava se"; "Ukrajina ne može u NATO"; Nova karta sukoba; "Rusi su se povukli"

Izvor: B92, 06.Okt.2022

Dvesta dvadeset peti dan rata u Ukrajini...U Hersonu i Zaporožju se nastavljaju borbe. Ukrajinske snage tvrde da napreduju i zauzimaju sve više mesta na jugu...Moskva poručuje da pregrupiše snage u Hersonu, da je zaustavila napredovanje ukrajinskih snaga i da se one povlače iz Artjomovska...Dodatni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.