Keri Lavrovu: Rusija mora da povuče vojsku iz istočne Ukrajine

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Apr.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri Lavrovu: Rusija mora da povuče vojsku iz istočne Ukrajine

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Džon Keri, rekao je svom ruskom kolegi Sergeju Lavrovu da Rusija mora da povuče svoju vojsku iz istočne Ukrajine, saopštio je visoki zvaničnik Stejt departmenta.

U telefonskom razgovoru sa šefom ruske diplomatije Lavrovom, Keri je, takođe, pozvao Rusiju da izvrši pritisak na pripadnike proruskih snaga da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pridržavaju sporazuma o primirju postignutom u februaru, kako bi okončali sukobe u istočnoj Ukrajini.

Keri je Lavrovu rekao i da se obuka jedinica ukrajinske Nacionalne garde koju sprovode SAD, odvija u potpunosti transparentno, u odbrambene svrhe i na poziv ukrajinske vlade, prenio je Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Keri: Rusija mora da povuče vojsku iz Ukrajine

Izvor: RTS, 23.Apr.2015

Američki državni sekretar Džon Keri, rekao je svom ruskom kolegi Sergeju Lavrovu da Rusija mora da povuče svoju vojsku iz istočne Ukrajine, saopštio je visoki zvaničnik Stejt departmenta. . Džon Keri je o situaciju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.