Keri: Rusija mora da povuče vojsku iz Ukrajine

Izvor: RTS, 23.Apr.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Rusija mora da povuče vojsku iz Ukrajine

Američki državni sekretar Džon Keri, rekao je svom ruskom kolegi Sergeju Lavrovu da Rusija mora da povuče svoju vojsku iz istočne Ukrajine, saopštio je visoki zvaničnik Stejt departmenta.
Džon Keri je o situaciju u Ukrajini razgovarao telefeonom sa šefom ruske diplomatije Sergejem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Lavrovim, prenosi Tanjug.

Keri je, takođe, pozvao Rusiju da izvrši pritisak na pripadnike proruskih snaga da se pridržavaju sporazuma o primirju postignutom u februaru, kako bi okončali sukobe u istočnoj Ukrajini.
Keri je Lavrovu rekao i da se obuka jedinica ukrajinske Nacionalne garde koju sprovode SAD, odvija u potpunosti transparentno, u odbrambene svrhe i na poziv ukrajinske vlade, preneo je Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.