Kenedi optužio Bajdena da se priprema za „rat sa Rusijom“

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2023, 13:57

Kenedi optužio Bajdena da se priprema za „rat sa Rusijom“

  Naređujući raspoređivanje još 3.000 rezervista u Evropu, američki predsednik Džo Bajden se sprema da se bori protiv ruskih snaga na terenu u Ukrajini, izjavio je predsednički kandidat Demokratske stranke Robert F. Kenedi Mlađi.
„Bajden je izgubio svoj put“, napisao je Kenedi na Tviteru u petak, tvrdeći da bi predsednik trebalo da se fokusira na američke unutrašnje probleme umesto da pokušava da postigne „globalnu vojnu dominaciju“. „Želim da ljudi shvate o čemu se radi u ovoj mobilizaciji trupa. Radi se o pripremama za kopneni rat sa Rusijom“, izjavio je on. Ideja o pobedi nad Moskvom u sukobu sa Kijevom je „uzaludna geopolitička fantazija“ Bajdenove administracije, dodao je demokratski predsednički kandidat. Hiljade Ukrajinaca je već izgubilo život jer je „američki spoljnopolitički establišment izmanipulisao njihovu zemlju u rat... Sada, umesto da prizna neuspeh, Bajdenova administracija se sprema da žrtvuje i američke živote“, izjavio je Kenedi. Bajden je u četvrtak potpisao izvršnu naredbu kojom se mobiliše 3.000 pripadnika Odabrane rezerve američke vojske za jačanje redova operacije Atlantik Rezolv, koju je Vašington pokrenuo u Evropi 2014. nakon što se Krim ponovo pridružio Rusiji nakon puča u Kijevu koji je podržao Zapad. Prema general-potpukovniku vojske Daglasu Simsu, operativnom direktoru Zajedničkog štaba, ovaj potez „ponovo potvrđuje nepokolebljivu podršku [SAD] i posvećenost odbrani istočnog krila NATO-a“ nakon ruske vojne operacije u Ukrajini. Portparol američke evropske komande (EUCOM), mornarički kapetan Bil Spiks, izjavio je da raspoređivanje rezervista „neće promeniti trenutni nivo snaga u Evropi“. Vodeći republikanski predsednički kandidat, bivši predsednik Donald Tramp, takođe je imao teške reči o Bajdenovoj odluci da pošalje više američkih trupa u Evropu. „Nepromišljena eskalacija u Ukrajini“ koju sprovodi Bela kuća „napreže američku vojsku do tačke katastrofe“, izjavio je on. „Džo Bajden ne može čak ni da se popne stepenicama Air Force One a da se ne spotakne. Poslednja stvar koju ova nesposobna administracija treba da uradi jeste da nas gura dalje ka Trećem svetskom ratu.” Tramp je ponovio svoju raniju tvrdnju da će, ako ponovo postane predsednik, okončati sukob u Ukrajini za 24 sata. „Nijedna američka majka ili otac ne želi da pošalje svoje dete da umre u istočnoj Evropi. Moramo imati mir.” Drugi republikanski predsednički kandidat, Vivek Ramasvami, izjavio je da je „potpuno uznemirujuće“ to što američki mediji uglavnom ignorišu predsednikov nalog u svom izveštavanju. „Šta je sada opravdanje [za slanje rezervista u Evropu]? Koje su operacije? Gde će oni otići? Šta će oni učiniti? Potrebni su nam odgovori, a ne da ovo gurnemo pod tepih kako bi Bajden voleo“, izjavio je Ramasvami.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kenedi optužio Bajdena da se priprema za rat sa Rusijom!

Izvor: 24sedam.rs, 15.Jul.2023

Hiljade Ukrajinaca je već izgubilo život jer je „američki spoljnopolitički establišment izmanipulisao njihovu zemlju u rat", kazao je on

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.