Džozef šalje 3.000 vojnika: Priprema za rat sa Rusijom

Izvor: B92, 15.Jul.2023, 10:15

Džozef šalje 3.000 vojnika: "Priprema za rat sa Rusijom"

Američki predsednik Džozef Bajden ovlastio je sinoć Pentagon da pošalje do 3.000 vojnih rezervista vojske SAD u Evropu, navodi se na sajtu Bele kuće.

"Ovlašćujem državnog sekretara, sekretara za unutrašnju bezbednost, kao i obalsku stražu, kada ona ne deluje kao služba u mornarici, da naredi aktivnu dužnost bilo kojoj jedinici ili pojedinačnim pripadnicima koji nisu raspoređeni nigde, da budu u službi američke komande u Evropi. Taj broj ne treba da premaši 3.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnika", naveo je Bajden.

Predsednički kandidat Demokratske stranke Robert F. Kenedi Mlađi tvrdi da se iza toga krije dublji razlog.

"Predsednik Bajden je upravo pozvao 3.000 rezervista da pojačaju američke trupe u Evropi u okviru operacije "Atlantska rešenost" (Atlantic Resolve). Želim da ljudi shvate o čemu se radi u ovoj mobilizaciji trupa. Reč je o pripremama za kopneni rat sa Rusijom", naveo je Kenedi na Tviteru.

Inače, ova operacija će biti označena kao vanredna operacija, rekao je general-potpukovnik Daglas A. Sims II, direktor operacija Zajedničkog štaba, tokom jučerašnjeg brifinga za novinare.

Inače, ova će operacija biti označena kao operacija za nepredviđene situacije, rekao je general-pukovnik vojske Douglas A. Sims II, direktor operacija Zajedničkog stožera, tokom jučerašnjeg brifinga za novinare.

"Ova izvršna naredba ponovo potvrđuje nepokolebljivu podršku i posvećenost odbrani istočnog krila NATO-a u svetlu nelegalnog i ničim izazvanog rata Rusije protiv Ukrajine", rekao je Sims.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kenedi optužio Bajdena da se priprema za „rat sa Rusijom“

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2023

  Naređujući raspoređivanje još 3.000 rezervista u Evropu, američki predsednik Džo Bajden se sprema da se bori protiv ruskih snaga na terenu u Ukrajini, izjavio je predsednički kandidat Demokratske stranke Robert F. Kenedi Mlađi.. „Bajden je izgubio svoj put“, napisao je Kenedi na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.