KVALIFIKACIJE ZA EVROBASKET: Srbija protiv Ukrajine, Nemačke i Luksemburga

Izvor: Kurir, 04.Jul.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KVALIFIKACIJE ZA EVROBASKET: Srbija protiv Ukrajine, Nemačke i Luksemburga

Pobednici svih devet grupa, kao i najboljih šest drugoplasiranih ekipa plasiraće se na kontinentalni šampionat

Završen je žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo košarkašica 2017. Srbija će igrati u grupi D gde će joj rivali biti Ukrajina, Nemačka i Luksemburg.

Reprezentacije će kvalifikacije igrati tokom klupske sezone u tri navrata, prvi takozvani "prozor" je u novembru 2015., a zatim u februaru i novembru 2016. godine.

Umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sadašnjih 20 ekipa, na Evropskom prvenstvu u Češkoj nastupiće 16 reprezentacije, što znači da će to pravo steći devet pobednika grupa i šest najboljih drugoplasiranih ekipa.

Do šest najboljih drugoplasiranih ekipa dolazi se tako što se u grupama sa po četiri ekipe neće računati rezultati sa četvrtoplasiranim timovima.

Raspored utakmica:

Prvo i drugo kolo: 21. i 25. novembar 2015. godine

Treće i četvrto kolo: 20. i 24. februar 2016. godine

Peto i šesto kolo: 19. i 23. novembar 2016. godine

Kurir sport / Kosarka24.rs
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.