KURTI MOŽE SAMO DA PUKNE OD MUKE! Ambasada Ukrajine potvrdila da ne priznaje LAŽNU DRŽAVU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 14:14

KURTI MOŽE SAMO DA PUKNE OD MUKE! Ambasada Ukrajine potvrdila da ne priznaje LAŽNU DRŽAVU!

Poštuju teritorijalni suverenitet Srbije

Ukrajinski ambasador u Albaniji Volodimir Škurov rekao je nedavno da je "priznavanje Kosova pitanje vremena i da se nalazi na dnevnom redu", međutim u Ambasadi Ukrajine u Srbiji kažu da "stav Ukrajine ostaje nepromenjen i zasniva se na bezuslovnom poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << država unutar njihovih međunarodno priznatih granica".

U pisanoj izjavi navodi se i sledeće:

"Skrećemo pažnju da su se 28. februara u Tirani (Albanija) sastali predsednici Ukrajine i Srbije Volodimir Zelenski i Aleksandar Vučić. Predsednik Ukrajine je posebno ukazao na značaj učešća Srbije u primeni ukrajinske formule mira. Ukrajinska mirovna formula može postati univerzalna osnova za okončanje vojnih sukoba na planeti i prevazilaženje globalnih problema. Takođe podržavamo dijalog Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije", ističe se u pisanoj izjavi.

Podsetimo, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Tirani, zahvalio na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, kao i humanitarnoj i finansijskoj pomoći njegovoj zemlji.

- Sastao sam se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i zahvalio Srbiji na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine, kao i humanitarnoj i finansijskoj pomoći i dobrodošlicu Ukrajincima koji su pobegli od rata. Primetio sam značaj učešća Srbije u primeni Formule mira. Usaglasili smo dalje kontakte u cilju širenja globalne podrške toj Formuli. Obavestio sam predsednika Vučića o trenutnoj situaciji na frontu. Razgovarali smo i o bezbednosnim i političkim izazovima u istočnoj Evropi - naveo je Zelenski.

Izvor: Srbija Danas/Kosovo online

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.