Julija pristala - Viktor hoće dokaz

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Julija pristala - Viktor hoće dokaz

KIJEV - Ukrajinska premijerka Julija Timošenko izjavila je juče da će prihvatiti uslove predsednika Viktora Juščenka kako bi oživeli prozapadnu koaliciju i sprečili raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora.

Korak ka pomirenju usledio je samo nekoliko dana pošto je Timošenkova upozorila šefa države da bi mogla da sa proruskom opozicijom napravi koaliciju ili raspiše prevremene predsedničke izbore na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kojima bi, prema anketama, imala velike šanse za pobedu.

Timošenkova je rekla da će prihvatiti "sve ultimatume i sve zahteve" Juščenkovog tabora kako bi obnovila "demokratsku koaliciju" čime bi se izbegli prevremeni izbori.

"Nećemo dozvoliti da se to dogodi", rekla je premijerka.

Ona je takođe izrazila spremnost da zauzme čvršći stav prema Rusiji zbog rata u Gruziji i ne podrži zakon o smanjenju ovlašćenja predsednika.

Juščenko je rekao da premijerkina izjava pruža nadu za izlazak iz političke krize, ali je dodao da Timošenkova najpre mora da pokaže lojalnost i javno osudi zakon za smanjivanje ovlašćenja predsednika.

Politička kriza u Ukrajini je izbila sredinom septembra nakon optužbi Juščenka da je Timošenkova stala na stranu Rusije u sukobu u Gruziji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.