Jeziv scenario Dmitrija Medvedeva: Napasti istovremeno tri nuklearne elektrane

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 20:47

Jeziv scenario Dmitrija Medvedeva: "Napasti istovremeno tri nuklearne elektrane"

Rusija će morati da razmotri scenario istovremenog napada na tri nuklearne elektrane u Ukrajini i nuklearna postrojenja u Istočnoj Evropi.

O tome bi trebalo razmisliti ako se potvrdi da je pokušan napad na Smolensku nuklearnu elektranu NATO raketama, smatra zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

"Ako se potvrdi pokušaj napada na Smolensku (Desnogorsku) nuklearnu elektranu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raketama NATO-a, potrebno je razmotriti scenario istovremenog ruskog udara na Južnoukrajinsku nuklearnu elektranu, Rovensku nuklearnu elektranu i Hmeljnicu nuklearnu elektranu, kao i na nuklearne objekte u Istočnoj Evropi", napisao je Medvedev na svom Telegramu.

U nedelju su neki kanali na Telegramu tvrdili da ukrajinske Oružane snage pokušale da raketama napadnu Desnogorsku nuklearnu elektranu u Smolenskoj oblasti.

Smolenska nuklearka je ogranak koncerna "Rosenergoatom", koja se nalazi tri kilometra od Desnogorska.

Udaljenost od stanice do Smolenska je oko 150 km.

Na Telegramu Smolenske nuklearke objavljeno je da dva bloka nuklearne elektrane rade normalno, a da je treći na planiranom remontu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SVET SE NALAZI NA IVICI AMBISA! "Rusija bi mogla da pogodi ukrajinska nuklearna postrojenja AKO..." Medvedev uputio nikad OŠTRIJU poruku

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023

Ukrajinske trupe pokušale su da izvedu raketni napad na nuklearnu elektranu Smolensk...Rusija bi mogla da pogodi ukrajinska nuklearna postrojenja u istočnoj Evropi ukoliko se potvrdi informacija o pokušaju napada na Smolensku nuklearnu elektranu NATO projektilima, izjavio je danas zamenik predsednika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.