Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jan.2015, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedanaesti humanitarni konvoj krenuo na jugoistok Ukrajine

Rusija je danas uputila 11. humanitarni konvoj ka regionima Donjeck i Lugansk na jugoistoku Ukrajine, gdje će biti isporučeno 1.400 tona pomoći, saopšteno je iz ruskog Ministarstva za vanredne situacije.​

U saopštenju se navodi da je konvoj jutros napustio centar "Noginski", nedaleko od Moskve, te krenuo ka ruskom pograničnom regionu Rostov.

U konvoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je više od 60 kamiona sa humanitarnom pomoći.

Nešto ranije iz ruske Nacionalne administracije za krizne situacije saopšteno je da će u konvoju biti ukupno 120 kamiona, kojim će biti dopremljeno 1.400 tona pomoći.

Od avgusta, ruski konvoji isporučili su 13.400 tona humanitarne pomoći na istok Ukrajine.

Regioni Donjeck i Lugansk suočeni su sa velikom humanitarnom krizom od aprila prošle godine kada su ukrajinske snage pokrenule veliku vojnu operaciju protiv profederalnih snaga.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Rusija poslala 11. konvoj pomoći za Donbas

Izvor: Večernje novosti, 04.Jan.2015

Kolona vozila Ministarstva za vanredne situacije i civilnu odbranu Rusije sa humanitarnom pomoći za Donjecku i Lugansku oblast na istoku Ukrajine krenula je danas iz Podmoskovlja ka Rostovskoj oblasti na jugu Rusije, javile su ruske agencije. Konvoj je upućen iz spasilačkog centra u Noginsku...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.