Javio se Orban: Evo šta podrazumeva vanredno stanje u Mađarskoj VIDEO

Izvor: B92, 25.Maj.2022, 21:57

Javio se Orban: Evo šta podrazumeva vanredno stanje u Mađarskoj VIDEO

Mađarska je juče donela odluku o uvođenju vanrednog stanja u zemlji zbog sukoba koji već puna tri meseca traju u susednoj Ukrajini.

Donesene su i prve vladine odluke u vezi sa vanrednim stanjem koje je od ponoći stupilo na snagu.

Vlada je danas razmotrila ekonomsku situaciju u zemlji, a mađarski premijer Viktor Orban je sumirao: "rat se odugovlači, politika sankcija u Briselu se ne popravlja, a sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to dovodi do drastičnog rasta cena", prenosi Blikk.

"Cene energenata nastavljaju da rastu, čineći zaštitu mađarskih porodica sve težom i skupljom. Pored toga, moramo odmah da ojačamo vojsku", rekao je Orban u snimku na Fejsbuku. On je dodao da u međuvremenu rastuće kamatne stope i rastuće cene čine banke profitabilnijima.

Stoga je Vlada donela sledeće odluke:

Orban je rekao da će tokom ove i naredne godine na snazi biti posebne takse i dodao da će banke i kompanije koje ostvaruju ekstraprofit u teškoj situaciji u jeku rata u Ukrajini i rasta cena, morati da doprinesu troškovima jačanja mađarske vojske i finansiranju računa za energente mađarskih domaćinstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.