Javila se Zaharova: Vučić je bio u pravu

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 11:17

Javila se Zaharova: Vučić je bio u pravu

U kontekstu neprimanja Ukrajine u NATO, portparolka ruskog ministarstva spoljih poslova Marija Zaharova pomenula i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je rekla za televfiziju “Rusija 24” da predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ne bi trebalo da brine zbog toga što Ukrajinu ne primaju u NATO, nego zato što mu se država raspala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ona se osvrnula na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je savetovao Zelenskom da se ne uznemirava zbog toga što ne postoji konkretan plan za ulazak Ukrajine u NATO i dodao da Zapad sprema za Ukrajinu “velike i divne stvari za kraj godine“.

“Po mom mišljenju, on je u pravu da bi Zelenski, verovatno, najmanje trebalo da brine što Ukrajinu ne primaju u NATO. On ima mnogo drugih, važnijih razloga za uznemirenost – nema više državu, nema ljude, nema industriju, nema proizvodnju, nema političke stranke, civilno društvo, nema nikakvih sloboda“, prokomentarisala je Zaharova.

S tim u vezi ona je podsetila na ograničenja upotrebe ruskog jezika u Ukrajini.

“Na milione knjiga je spaljeno, isto kao što je bio slučaj u Trećem rajhu – nikako drugačije, nego baš isto tako. Za svaku reč čoveka mogu vezati na ulici i odvesti u nekakve kazamate. Ljude teraju na front, vezuju za stubove, polivaju farbom, tuku – to su razlozi za pravu uznemirenost“, dodala je Zaharova.

Kako je istakla, Zelenskom je bilo važno da sada uđe u NATO kako bi sačuvao granice, jer prilikom ulaska u Alijansu sve članice bi trebalo da priznaju zemlju u okviru njenih granica.

"Međutim, za čitav niz članica NATO ta priča nije zatvorena, naprotiv – to pitanje je otvoreno, prvenstveno za Poljsku“, ocenila je Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"VUČIĆ JE BIO U PRAVU" Hitno se oglasila Marija Zaharova

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ne bi trebalo da brine zbog toga što Ukrajinu ne primaju u NATO, nego zato što više nema državu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za televiziju "Rusija 24"...Ruski voditelj je upitao Zaharovu da prokomentariše izjavu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.