Izvor: Politika, 26.Mar.2014, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakunjin: Proglašeni smo neprijateljima – čega i koga

Direktor Ruskih železnica i čovek s američke crne liste pita zašto niko nije uvodio sankcije onima koji su bombardovali Srbiju

Zamoljen da prokomentariše to što se našao na listi od dvadeset Rusa kojima su SAD uputile sankcije zbog dešavanja u Ukrajini, Vladimir Jakunjin, generalni direktor Ruskih železnica koji je juče u Pančevu prisustvovao otvaranju radova na pruzi, finansiranih iz ruskog kredita, ukazao je najpre na dvostruke standarde.

„Niko >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nije uvodio sankcije onima koji su bombardovali Srbe. Niko nije krivično gonjen zbog toga što je u ratu u Iraku stradalo više od 100.000 ljudi na osnovu obmane tadašnjeg predsednika SAD Džordža Buša i britanskog premijera Tonija Blera da Sadam Husein poseduje oružje za masovno uništenje, a ono nikada nije pronađeno”, rekao je Jakunjin, koji je predsedničkom direktivom Baraka Obame pre četiri dana stavljen na crnu listu osoba kojima je zabranjen ulazak u SAD i poslovanje s tamošnjim kompanijama.

Nije mu jasno po čemu su onda odgovorni Rusi koji su samo služili svome narodu i svojoj zemlji.

„Stavljanjem na crnu listu SAD, mi smo proglašeni neprijateljima. Neprijateljima čega, ili možda koga?“, upitao je Jakunjin.

Preporučujući Amerikancima da razmisle ko je njima unutrašnji neprijatelj,on je naveo da ne treba da traže neprijatelja izvan sopstvene države, jer ga imaju „kod sebe nadohvat ruke”.

Jakunjin, koji poznaje Vladimira Putina još iz vremena zajedničkog službovanja u nekadašnjem KGB-u, važi za člana najužeg kruga saradnika ruskog predsednika. 

M.U.A.

objavljeno: 26.03.2014.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.