Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvještaji o granatiranju aerodroma u Donjecku

Sa istoka Ukrajine stižu izvještaji da je oblast aerodroma Donjeck pod artiljerijskom paljbom.

Kijev kaže da su pobunjenici ispaljivali rakete Grad na pozicije ukrajinskih snaga na aerodromu u utorak, 30 septembra.

Ali proruski separtisti u Donjecku kažu da su njihove snage otvorile vatru nakon što su ukrajinske snage započele granatiranje Donjecka koji je u rukama pobunjenika.

Izvještaji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << o borbama stižu i pored primirja postignutog između dvije strane 5.septembra u Minsku.Primirje se do sada manje više poštovalo.

Međutim u ponedjeljak, 29.septembra, prema izvještajima sa terena sedam ukrajinskih vojnika ubjeno je u sukobima sa pobunjenicima u blizini aerodroma.

U susjednom regionu Luganjsk u utorak, 30. septembra, regionalni guverner Henadij Moskal izjavio je da je raketa Grad koju su ispalili separatisti ubila nekoliko ljudi u gradu Popasna.

Pobunjenici demantuju da su ispali rakete.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

EU poziva na primjenu mirovnog dogovora o Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014

Evropska unija poziva na bolju primjenu dogovora o prekidu vatre postignutog između snaga Kijeva i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine 5.septembra u Minsku...Evropski ambasadori su na sastanku danas, 30. septembru u Briselu razmotrili situaciju na istoku Ukrajine...U saopštenju nakon sastanka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.