Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU poziva na primjenu mirovnog dogovora o Ukrajini

Evropska unija poziva na bolju primjenu dogovora o prekidu vatre postignutog između snaga Kijeva i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine 5.septembra u Minsku.

Evropski ambasadori su na sastanku danas, 30. septembru u Briselu razmotrili situaciju na istoku Ukrajine.

U saopštenju nakon sastanka EU, je navela da je bilo "ohrabrujućeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << razvoja" u okviru mirovnog dogovora postignutog između dvije strane 5.septembra.

Ipak, dodaje se da "relevantni dijelovi istog protokola još uvjek čekaju na odgovarajuću implementaciju".

U saopštenju je takođe navedeno da će EU razmotriti da li da ublaži ili ukine sankcije Rusiji "ako situacija na terenu to opravdava".

Pet mejseci sukoba na istoku Ukrajine odnijelo je najmanje 3000 života i uzrokovalo na stotine hiljada raseljnih.

Kijev i zapadne države optužuju Rusiju da podržava pobunjenike i šalje trupe i teško naopružanje na istok Ukrajine, što Moskva stalno opovrgava.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

EU: Sankcije Rusiji ostaju uprkos ''ohrabrujućim'' dešavanjima

Izvor: Press, 30.Sep.2014

Evropska unija zadržava do daljeg sankcije Moskvi, a uz ocenu da su dešavanja u Ukrajini ohrabrujuća u Briselu je saopšteno da je potrebna još bolja primena sporazuma iz Minska o primirju između Kijeva i proruskih snaga. . ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.