Izrael smatra da „nije pravo vreme“ za posetu Zelenskog — novinski portal

Izvor: Vostok.rs, 16.Okt.2023, 22:14

Izrael smatra da „nije pravo vreme“ za posetu Zelenskog — novinski portal

 
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izrazio je želju da poseti Izrael usled eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba, ali je izraelska strana jasno stavila do znanja Kijevu da bi takva poseta u ovom trenutku bila neblagovremena, preneo je izraelski novinski portal Inet.
Kako se navodi na sajtu, ukrajinski predsednik, koji je putovao u Evropu prošle nedelje, želeo je da doputuje u Izrael zajedno sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom. Blinken će posetiti jevrejsku državu u ponedeljak po drugi put od eskalacije sukoba. Međutim, izraelska strana poručila je Ukrajini da sada „nije pravo vreme“ za posetu Zelenskog, navodi Inet. Uz to, ovo odbijanje „uopšte ne znači da Zelenski neće doći u Izrael“, navodi se u saopštenju. Kako navodi Inet, takvo putovanje bi moglo da se desi kasnije tokom jedne od potencijalnih evropskih turneja ukrajinskog predsednika. Tenzije su ponovo buknule na Bliskom istoku 7. oktobra kada su militanti iz radikalnog palestinskog pokreta Hamas izveli iznenadni napad na izraelsku teritoriju iz Pojasa Gaze. Hamas je svoj napad opisao kao odgovor na agresivne akcije izraelskih vlasti protiv džamije Al Aksa Starom gradu Jerusalima. Izrael je najavio potpunu blokadu Pojasa Gaze i izveo vazdušne udare na ciljeve tamo, kao i unutar Libana i Sirije. Neprijateljstva su izbila i na Zapadnoj obali. Više od 2.800 Palestinaca je ubijeno u sukobima i štrajkovima, dok je preko 10.900 zadobilo rane, od početka ponovnog izbijanja nasilja. U Izraelu je oko 1.500 ljudi izgubilo život, a skoro 4.000 je ranjeno.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.