Ispaljeno više od 50 projektila – to je priprema za...

Izvor: B92, 10.Feb.2023, 15:23

Ispaljeno više od 50 projektila – to je priprema za...

Ukrajinski premijer Denis Šmigalj saopštio je da su ruske snage u petak na Ukrajinu lansirale više od 50 projektila, od kojih je većina oborena.

"Rusija ne može da prihvati poraze i stoga nastavlja da teroriše stanovništvo Ukrajine. Danas smo videli novi pokušaj uništenja ukrajinskog energetskog sistema, čiji je cilj da se Ukrajinci liše svetlosti, toplote i vode", najavio je Šmigalj.

Podsetimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rusija je jutros izvršila veliki napad dronovima i raketama na Ukrajinu, pre svega na ciljeve na istoku i jugu Ukrajine.

Ukrajinska vojska saopštila je da se ruske snage fokusiraju na industrijski istok Ukrajine, pre svega na regione Luganska i Donjecka.

Međutim, više projektila je usmereno ka glavnom gradu Kijevu, nad kojim je, prema rečima gradonačelnika Vitalija Klička, oboreno 10 raketa.

Pogođena je i kritična infrastruktura u Harkovu, drugom po veličini ukrajinskom gradu na severoistoku zemlje.

Veruje se da je današnji napad pokušaj da se oslabi odbrana Ukrajine uoči kopnene ofanzive na istoku zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.