Iran: Hamas i Hezbolah oružje nabavljaju iz Ukrajine; Od njih mogu dobiti šta god žele

Izvor: B92, 11.Dec.2023, 17:24

Iran: Hamas i Hezbolah oružje nabavljaju iz Ukrajine; "Od njih mogu dobiti šta god žele"

Iranski ministar spoljnih poslova Husein Amirabdolahijan govorio je u Dohi o situaciji na Bliskom istoku i o tome gde Hamas i Hezbolah dobijaju oružje.

Amirabdolahijan je rekao da Hamas i Hezbolah nabavljaju oružje sa crnog tržišta, posebno iz Ukrajine.

"Od Ukrajine mogu da dobiju šta god žele", rekao je Amirabdolahijan.

On je dodao da mu je politički šef Hamasa Ismail Hanijeh lično >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da "Hamas može da se bori na ovaj način godinama".

Istakao je da Iran i Izrael imaju samo jedno zajedničko. "Jedina stvar koju Iran i Izrael dele je da ne veruju u rešenje dve države", rekao je Amirabdolahijan.

On je ponovio predlog Irana da se održi referendum na kojem bi se utvrdila sudbina Palestine, pri čemu će biti dozvoljeno da glasaju samo potomci onih koji su tamo živeli pre 1948. godine.

Iranski ministar spoljnih poslova potvrdio je da su od Sjedinjenih Američkih Država dobili poruke o napadima na američke baze u Iraku i Siriji. On je negirao umešanost Irana i dodao da se sukob "već proširio".

"U svakom trenutku može doći do regionalne eksplozije", dodao je Amirabdolahijan.

Na 21. izdanju Foruma u ​​Dohi, platforma za dijalog koja predstavlja različitost pogleda, perspektiva i interesa ljudi širom sveta, okupili su se vodeći svetski zvaničnici, politički i poslovni lideri i predstavnici civilnog društva kako bi razmenili mišljenja, ideje i vizije u vezi sa temama Foruma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.