Hrvatska isporučuje kijevskim snagama 14 helikoptera

Izvor: Vostok.rs, 27.Avg.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska isporučuje kijevskim snagama 14 helikoptera

27.08.2014. -

Hrvatska planira da isporuči 14 vojno-transportnih helikoptera Mi-8MTV-1 ukrajinskom ratnom vazduhoplovstvu kao podršku borbenim operacijama ukrajinske vojske na jugoistoku zemlje, saopštio je američki internet portal Defense News.

„Hrvatska inicijativa razmatrana je tokom nedavne posete grupe američkih kongresmena Zagrebu u razgovoru sa članovima tamošnje vlade, kaže se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Ministarstvo odbrane Hrvatske je u vezi sa ovim planovima najavilo da namerava da nabavi 20 američkih helikoptera UH-60 Black Hawk. „Ova transakcija biće razmatrana početkom septembra tokom posete Hrvatskoj načelnika združenog generalštaba američkih oružanih snaga generala Martina Dempsija, oko učešća u vojnim vežbama, navodi se u saopštenju na sajtu.

U skladu sa ovim planovima, naglašava Defense News, SAD će kao dodatak helikopterima isporučiti RV Hrvatske rezervne delove. Takođe, obezbediće logističku podršku i obuku hrvatskim pilotima i tehničkom osoblju“. U saopštenju je naglašeno da hrvatsko ratno vazduhoplovstvo u naoružanju trenutno ima 14 helikoptera Mi-8MTV-1 i 10 Mi-171Š ruske proizvodnje.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut 

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Vitaliy Ankov    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.