Hrvati pohrlili u Mađarsku po gorivo: Ušteda 20 evra po rezervoaru, a biće i više

Izvor: B92, 14.Mar.2022, 18:05

Hrvati pohrlili u Mađarsku po gorivo: Ušteda 20 evra po rezervoaru, a biće i više

Od izbijanja ukrajinske krize mnogo Hrvata sve češće odlazi u susednu Mađarsku zbog jeftinijeg goriva.

Razlog je to što je zvanična Budimpešta ograničila cenu energenata i osnovnih namirnica, a uštede po prosečnom tanku od 50 litara su 150, a od sutra bi to moglo biti i 200 kuna (26,4 evra).

U Hrvatskoj je, naime, od sutra najavljeno novo poskupljenje goriva, koje bi prema nezvaničnim informacijama bilo povećeno za 1,60 kuna, pa bi evrosuper 95 mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da košta 13,79, a evrodizel 14,13 kuna.

S druge strane, u Mađarskoj su cene i za evrosuper 95 i za evrodizel ograničene na 9,75 kuna.

Hrvati najčešće odlaze u gradić Letenje, uz samu mađarsko-hrvatsku granicu.

Prema pisanju HRT-a, gorivo su po nižim cenama nabavljali i strani vozači kamiona, pa su neke benzinske pumpe u Mađarskoj ograničile dozvoljenu količinu za kupovinu na 100 litara.

U subotu su, navode, zbog navale neke pumpe ostale bez goriva.

Osim Hrvata, na mađarskim benzinskim pumpama gorivo kupuju i Slovenci i Austrijanci. Tako je MOL nedavno u proseku dnevno prodavao pet miliona litara, danas je ta količina trostruko veća i iznosi 15 miliona litara goriva.

Zbog velike navale stranaca Mađarska je od petka uvela ograničenja, pa tako prema novom pravilu gorivo ne mogu da kupuju vozači kamiona težih od 3,5 tona, preneo je hrvatski portal Indeks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.