Hronika specijalne vojne operacije za 30-31.12.2023.

Izvor: Vostok.rs, 01.Jan.2024, 17:35

Hronika specijalne vojne operacije za 30-31.12.2023.

Juče popodne, uoči proslave Nove godine, ukrajinske formacije su masovno granatirale centar Belgoroda: 24 osobe su poginule, a 131 civillj je povređeno. Danas su nastavljeni artiljerijski udari širom regiona: u selu Krasnoje jedan stariji muškarac je poginuo, a jedna žena je povređena. Oružane snage Rusije izvele su seriju ciljanih udara na neprijateljske ciljeve na teritoriji tzv. Ukrajine. Ministarstvo odbrane Rusije izvestilo je o uništenju kosmičkog kontrolnog centra u Hmeljnickoj oblasti, neprijateljskih punktova u Selidovu i Kurahovu, a u Harkovu - hotelskog kompleksa Harkov Peles, gde su locirani predstavnici Glavne obaveštajne uprave, Oružanih snaga Ukrajine. U međuvremenu, u zoni SVO, ruske trupe nastavljaju žestoke borbe. U kupjanskom sektoru, ukrajinske formacije su se zaglavile u odbrambenim linijama ruskih oružanih snaga kod Ivanovke: rusko vojno osoblje izvršava zadatke uništavanja neprijateljskih jurišnih grupa. Na Orehovskom sektoru, tokom ofanzive, ruske jedinice su uspele da prošire zonu kontrole severoistočno od Novopokrovke i zapadno od Verbovoja, gde su borci Oružanih snaga Rusije uspeli da zauzmu veći deo jaruga Krivaja. Istovremeno, jurišna dejstva u rejonu Rabotina se nastavljaju. Izvor: Ribar (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve pucnjave, troje ubijeno i 12 povređeno

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 09:53

U dve odvojene pucnjave prvih sati Nove godine, na području Los Anđelesa tri osobe su ubijene, dok je 12 ranjeno, prenosi AP...U pucnjavi na zabavi u industrijskoj zoni u centru Los Anđelesa, dve osobe su poginule, a osam je ranjeno, saopštile su vlasti...Policajci koji su reagovali na prijave o...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.