Hladan tuš Zelenskom: Zaboravite na teritorije. Nesposobni ste

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 15:57

"Hladan tuš" Zelenskom: "Zaboravite na teritorije. Nesposobni ste"

"Ukrajinske snage nisu u stanju da istisnu ruske trupe sa svojih pozicija, uprkos smelim izjavama ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog."

To je rekao potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis.

Odgovarajući na pitanje da li može da se ostvari san Zelenskog o vraćanju Kijevu teritorija koje je Rusija oslobodila, Dejvis je odgovorio da ne postoji ni teorijska mogućnost za to.

"Jednostavno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne postoji temeljna osnova da se stvori tako velika borbena moć i da se izmesti neprijatelj koji je ukorenjen i opremljen kao što je Rusija sada. To je potpuno nerealan borbeni cilj", kazao je Dejvis u intervjuu za Jutjub kanal "Džadžing fridom".

Potpukovnik je takođe napomenuo da će Zelenski podstaći Oružane snage Ukrajine da pokušaju ofanzivu kako bi zadržao ostatak poverenja zapadnih partnera i sopstvene vojske.

"Ukrajinski predsednik skoro svakodnevno govori o tome kako će da istisne Rusiju, a ako tada ne pređe ni u ofanzivu i samo ostane u defanzivi, izgubio bi svaki kredibilitet. Mislim da bi mogao da pokuša da to uradi, ali rezultat će biti takav. On nema snage, borbene moći i znanja da izvrši ovaj zadatak i uspe. Time će zapravo biti u lošijoj poziciji nego što je sada", zaključio je Dejvis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.